stycznia 02, 2014

Wilgotne babeczki z bananem i czekolada



Składniki:

100 g miękkiego masła
2 jajka
1/2 szklanki cukru

1 i 1/4  szkl. mąki pszennej
1/4 łyżeczki soli
 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1/3 szklanki mleka

1 banan
100 gram mlecznej czekolady






Wykonanie:

W miseczce łączymy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Przesiewamy.

Masło ucieramy z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści a masło stanie puszyste.
Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dokładnie ucieramy.



Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche - szybko mieszamy.
Na koniec wlewamy mleko i dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz pokrojoną w kawałeczki czekoladę.



Gotowe ciasto przekładamy do formy na muffinki, wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną lub wyłożonej papilotkami.




Babeczki pieczemy w 180 stopniach C, około 25-30 minut.



Ostygnięte wyjmujemy z blachy.




6 komentarzy:

  1. ale smaka robisz :) a jaki fajny stojak na babeczki

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo, dawno Cię nie było :D Miło widzieć :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie babeczki zawsze chętnie pakuję do szkoły :) Super przepis!

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę spróbować zrobic takie pyszności ;)))
    Polecam mojego bloga: http://zieloniasto.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo