Składniki:
150 g Farfalle Mamma Mia
2 cytryny
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
3 łyżki serka mascarpone
plastry wędzonego łososia
rukola
sól,
pieprz
tymianek KAMIS
WYKONANIE:
Z 1 cytryny zetrzyj skórkę. - tylko żółtą część, biała jest gorzka !
Sok wyciśnij z obu cytryn.
Rozetrzyj czosnek z solą.
Na patelni lekko rozgrzej oliwę - dodaj czosnek - smaż chwilę.
Dodaj skórkę z cytryny - smaż 1 minutę, uważaj żeby czosnek się nie spalił.
Zalej całość sokiem z cytryny - duś 2 minuty
Do sosu dodaj serek mascarpone, dopraw do smaku sola, pieprzem i tymiankiem.
Makaron ugotuj al'dente. Wymieszaj z sosem cytrynowym.
Łososia pokrój w paseczki.
Na porcji makaronu układaj paski łososia, posyp rukolą.
Smacznego !
same cudowne składniki -pycha
OdpowiedzUsuńdanie idealne :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńFaktycznie prezentują się bardzo pysznie i jestem przekonana, że to właśnie łosoś jest tym głównym składnikiem takiego dania. Jeśli ktoś lubi właśnie łososia to polecam spojrzenie do przepisów https://mowisalmon.pl/przepisy/ gdzie można znaleźć całą masę najróżniejszych dań. Oczywiście z łososiem.
OdpowiedzUsuń