listopada 05, 2013

Cytrynowe farfalle z łososiem i rukolą


Składniki:

150 g  Farfalle Mamma Mia
2 cytryny
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
3 łyżki serka mascarpone
plastry wędzonego łososia
rukola
sól,

 pieprz
tymianek KAMIS





WYKONANIE:

Z 1 cytryny zetrzyj skórkę. - tylko żółtą część, biała jest gorzka !
Sok wyciśnij z obu cytryn.
Rozetrzyj czosnek z solą.
Na patelni lekko rozgrzej oliwę - dodaj czosnek - smaż chwilę.
Dodaj skórkę z cytryny - smaż 1 minutę, uważaj żeby czosnek się nie spalił. 


 
Zalej całość sokiem z cytryny - duś 2 minuty
Do sosu dodaj serek mascarpone, dopraw do smaku sola, pieprzem i tymiankiem.

Makaron ugotuj al'dente. Wymieszaj z sosem cytrynowym.

Łososia pokrój w paseczki.
Na porcji makaronu układaj paski łososia, posyp rukolą.



Smacznego !

4 komentarze:

  1. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie prezentują się bardzo pysznie i jestem przekonana, że to właśnie łosoś jest tym głównym składnikiem takiego dania. Jeśli ktoś lubi właśnie łososia to polecam spojrzenie do przepisów https://mowisalmon.pl/przepisy/ gdzie można znaleźć całą masę najróżniejszych dań. Oczywiście z łososiem.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo