Składniki:
1 pierś z kurczaka
4 pieczarki
1 łodyga selera naciowego
mała cebulka
1 jajko
2 łyżki kaszy manny
sól, pieprz
1/2 opakowania makaronu kolanka Mamma Mia
Cebulę, pieczarki, seler umyć, oczyścić.
Filet z kurczaka umyć, oczyścić z błon i chrząstek, pokroić na kawałki.
Warzywa i mięso wrzucić do blendera - zmiksować.
Do mięsa dodać jajko, kaszę, doprawić do smaku - wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Przy pomocy łyżki formować z masy małe pulpeciki, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Makaron Mamma Mia kolanka ugotować według przepisu na opakowaniu.
Makaron podawać z pulpecikami drobiowymi. Dla urozmaicenia dania, można polać sosem serowo-musztardowym.
Sos serowo-musztardowy
1/2 serka topionego Lactima Blue Chees lub śmietankowego serka topionego innej firmy
1 łyżka musztardy francuskiej - z całych ziaren
Całość podgrzać, połączyć składniki.
Sosem serowo-musztardowym polać makaron, ułożyć kilka pulpetów drobiowych.
Smacznego !
Aż ślinka cieknie :) Na 100% skorzystam i z tego przepisu :D
OdpowiedzUsuńSmakowity i szybki obiad.
OdpowiedzUsuńpysznie !
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie:) doskonałe połączenie smaków:)
OdpowiedzUsuńJakaś malutka ta porcja ale na pewno smaczna :)
OdpowiedzUsuńmalutka? ja nie dojadłam :/
UsuńŚwietny pomysł na obiad, palce lizać :) ! Do potraw mięsnych bardzo często dodaję musztardy Develey: dijon, słodka, sarepska i sosy np. czosnkowy czy kebab, naprawdę bardzo smacznie komponują się z potrawami mięsnymi i wszelakiego rodzaju sałatkami ! Pozdrawiam, pa
OdpowiedzUsuń