października 10, 2013
Chutney cebulowo-śliwkowy
Składniki:
1,5 kg czerwonej cebuli
1 kg śliwek węgierek
150 ml octu winnego Jamar
1 szkl. cukru
szczypta soli
Cebulę pokrój w grubą kostkę.
Przełóż cebulę do głębokiej patelni lub garnka, zalej octem i gotuj około 5 minut pod przykryciem.
Śliwki wypestkuj, dodaj do cebuli. Dodaj cukier i sól.
Smaż na wolnym ogniu bez przykrycia, aż śliwki się rozpadną, a chutney nabierze odpowiedniej konsystencji.
Kochani, biorę udział w konkursie JAMAR na marynatę.
Jeśli ktoś chce i może - proszę o głosy na buraczki. Tylko uwaga - dodały się 2x... Prosze więc tam, gdzie jest więcej głosów.
tu można głosować
Dziękuję za każdy głos.
AUTOR:
kolorowo-torcikowo
zaglosowane :)
OdpowiedzUsuńślicznie dziękuję :)
Usuńkochana, oczywiście, że zagłosowałam!!
OdpowiedzUsuńzapraszam na makaron z brokułami w sosie serowym :)
dziękuję :) ... i już lecę na makaron :)
Usuńz tego co wiem to jest tydzień francuski- dużo serków, za chyba 3,33 i 6,66 :) polecam!
UsuńChutney'a takiego nie jadła.
OdpowiedzUsuńZagłosowane.
Nigella Lawson, którą uwielbiam, często wykorzystuję chutnej do nadziewania mięs. Musze koniecznie wypróbować Twój przepis.
OdpowiedzUsuńChciałam zagłosować, ale wyskakuje mi komunikat, że strona nie została znaleziona :(