października 10, 2013

Chutney cebulowo-śliwkowy


Składniki:

1,5 kg czerwonej cebuli
1 kg śliwek węgierek
150 ml octu winnego Jamar
1 szkl. cukru
szczypta soli









Cebulę pokrój w grubą kostkę.
Przełóż cebulę do głębokiej patelni lub garnka, zalej octem i gotuj około 5 minut pod przykryciem.

Śliwki wypestkuj, dodaj do cebuli. Dodaj cukier i sól.

Smaż na wolnym ogniu bez przykrycia, aż śliwki się rozpadną, a chutney nabierze odpowiedniej konsystencji.




Kochani, biorę udział w konkursie JAMAR na marynatę.
Jeśli ktoś chce i może - proszę o głosy na buraczki. Tylko uwaga - dodały się 2x... Prosze więc tam, gdzie jest więcej głosów.
tu można głosować


Dziękuję za każdy głos.

7 komentarzy:

  1. kochana, oczywiście, że zagłosowałam!!

    zapraszam na makaron z brokułami w sosie serowym :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję :) ... i już lecę na makaron :)

      Usuń
    2. z tego co wiem to jest tydzień francuski- dużo serków, za chyba 3,33 i 6,66 :) polecam!

      Usuń
  2. Chutney'a takiego nie jadła.

    Zagłosowane.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigella Lawson, którą uwielbiam, często wykorzystuję chutnej do nadziewania mięs. Musze koniecznie wypróbować Twój przepis.
    Chciałam zagłosować, ale wyskakuje mi komunikat, że strona nie została znaleziona :(

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo