sierpnia 06, 2013

Sałatka z jarmużu i pieczonych pomidorków

Składniki:

kilka liści jarmużu
15-20 pieczonych pomidorków koktajlowych
1/4 cebuli
1 gotowane jajko 
2 łyżki kukurydzy

DIP:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy ( ja dałam musztardę chrzanową Ocetix )
sól, pieprz, przyprawa - zioła włoskie


Jarmuż porwij na kawałki - ułóż na talerzu.

Jajko pokrój na ćwiartki, połóż na środku liści jarmuży.



Posyp kukurydzą, piórkami cebuli i pomidorkami.

Składniki sosu połącz razem - polej sałatkę.

Podawaj z grzanką.


Ta sałatka to mój sposób na uczczenie dzisiejszego Światowego Dnia Musztardy :)


Smacznego !

1 komentarz:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo