Składniki:
250 g twarogu
1 szkl. bułki tartej
2 jajka
1/3 szkl. cukru
mąka
Przygotowanie:
Podane składniki połączyć razem - dokładnie wymieszać.
Odstawić na 10 minut.
Z ciasta formować kulki, wielkości piłki do ping-ponga, obtaczać w mące.
Wodę zagotować z odrobiną soli.
Pod gotującą się wodą zmniejszyć płomień, tak, żeby tylko lekko wrzała. Na wrzątek kłaść kluseczki, gotować 10 minut.
Podawać z bitą śmietaną lub jogurtem i owocami.
Można posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
Pyzunie! Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńNajbardziej smakują mi ze śliwkami, ale Twoje muszę również wypróbować.
li_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/
pycha:)
OdpowiedzUsuńpychtki :)
OdpowiedzUsuń