Przepis - porcja na 6 szt.
1 szkl. napoju ryżowego ALPRO ( jeśli nie używacie, można zastąpić mlekiem )
1 śmietanka w proszku ŚNIEŻKA
150 g białego sera
4 łyżki cukru
łyżeczka żelatyny
70 ml wody
galaretka
ewentualnie owoce , np. jagody
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Ostudzić.
Część galaretki wlać do foremek - odstawić do zastygnięcia.
Żelatynę zalać wodą - odstawić.
Do napoju ALPRO wsypać ŚNIEŻKĘ - ubić.
Ser zemleć, dodać do śmietanki - połączyć.
Żelatynę delikatnie podgrzać i rozpuścić. NIE ZAGOTOWAĆ !
Żelatynę dodać do serka.
Masę wyłożyć do foremek, na zastygniętą galaretkę.
Resztą galaretki uzupełnić foremki - wlewać, jak ser już zastygnie.
Odstawić na 2-3 godziny.
Delikatnie wyjąć z foremek.
Smacznego !
o wow, wyglądają obłędnie :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńSuper wyglądają :) świetny pomysł na letni deser :)
OdpowiedzUsuńLekkie i śliczne, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńBardzo ładne, od razu skojarzyły mi się z małym "księżniczkowym", dziecięcym deserem: )
OdpowiedzUsuń