lipca 08, 2013

Mini serniczki



Przepis - porcja na 6 szt.

1 szkl. napoju ryżowego ALPRO ( jeśli nie używacie, można zastąpić mlekiem )
1 śmietanka w proszku ŚNIEŻKA
150 g białego sera
4 łyżki cukru
łyżeczka żelatyny
70 ml wody



galaretka 
ewentualnie owoce , np. jagody

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Ostudzić.
Część galaretki wlać do foremek - odstawić do zastygnięcia.

Żelatynę zalać wodą - odstawić.
Do napoju ALPRO wsypać ŚNIEŻKĘ - ubić.
Ser zemleć, dodać do śmietanki - połączyć.
Żelatynę delikatnie podgrzać i rozpuścić. NIE ZAGOTOWAĆ !
Żelatynę dodać do serka.
Masę wyłożyć do foremek, na zastygniętą galaretkę.

Resztą galaretki uzupełnić foremki - wlewać, jak ser już zastygnie.

Odstawić na 2-3 godziny.

Delikatnie wyjąć z foremek.




Smacznego !

5 komentarzy:

  1. o wow, wyglądają obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super wyglądają :) świetny pomysł na letni deser :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lekkie i śliczne, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ładne, od razu skojarzyły mi się z małym "księżniczkowym", dziecięcym deserem: )

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo