Na spód:
2 szkl. musli, np. SANTE
1 łyżka masła
2 łyżki wody
Płatki zmielić, dodać masło i wodę. Połączyć.
Powstałym ciastem wyłożyć tortownicę śr. 20 cm.
Wstawić do lodówki.
Czekoladowa masa:
2 szkl. napoju czekoladowego ALPRO
2 żółtka
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki cukru
1 łyżeczka czubata żelatyny
70 ml gorącej wody
W wodzie rozpuścić żelatynę.
Napój czekoladowy połączyć z cukrem, mąką i żółtkami. Podgrzewać, ciągle mieszając - do zgęstnienia.
Dodać żelatynę - pozostawić do ostygnięcia.
Owoce - jagody i truskawki ułożyć na spodzie.
Zalać lekko ciepłym budyniem czekoladowym. Zostawić do stężenia.
Udekorować bitą śmietaną i jagodami.
Smacznego !
ale bym zjadła
OdpowiedzUsuńciacho wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuń