czerwca 11, 2013

Cannelloni z mięsem mielonym

W tym tygodniu będzie makaronowo... Obiecałam to pewnej osobie, która potrzebuje przepisów.
Kasiu - zaczynamy :)



Cannelloni z mięsem mielonym

500 g mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
olej do smażenia
opakowanie makaronu Cannelloni
sól, pieprz, przyprawy do smaku
1 łyżka mąki ziemniaczanej



300 ml sosu pomidorowy
sól, pieprz do smaku


15-20 dag żółtego sera


Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć cebulkę na złoty kolor.
Dodać mięso, podsmażyć przez około 7-8 minut.
Doprawić do smaku czosnkiem solą i przyprawami. Zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej.

Rurki cannelloni nadziewać mięsem - dość ciasno. Układać w naczyniu jedną przy drugiej.
Sos pomidorowy doprawić - zalać makaron.
Posypać tartym serem żółtym.

Piec około 40 minut w 170 stopniach C.


2 komentarze:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo