W tym tygodniu będzie makaronowo... Obiecałam to pewnej osobie, która potrzebuje przepisów.
Kasiu - zaczynamy :)
Cannelloni z mięsem mielonym
500 g mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
olej do smażenia
opakowanie makaronu Cannelloni
sól, pieprz, przyprawy do smaku
1 łyżka mąki ziemniaczanej
300 ml sosu pomidorowy
sól, pieprz do smaku
15-20 dag żółtego sera
Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć cebulkę na złoty kolor.
Dodać mięso, podsmażyć przez około 7-8 minut.
Doprawić do smaku czosnkiem solą i przyprawami. Zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej.
Rurki cannelloni nadziewać mięsem - dość ciasno. Układać w naczyniu jedną przy drugiej.
Sos pomidorowy doprawić - zalać makaron.
Posypać tartym serem żółtym.
Piec około 40 minut w 170 stopniach C.
o mniam, ale bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńu mnie kiedyś było podobnie, PYSZOTKA <3
OdpowiedzUsuń