Słodka niespodzianka
Nie wiem jak Wy, ale ja w takim dniu jak dziś - Dniu Kobiet - nie żałuję sobie niczego :D
Wszak proponowaną babeczkę robiłam nie na tę okazje - postanowiłam ją jednak dziś Wam pokazać...
BABECZKA w czekoladowej "papilotce"
Składniki:
1 czekolada gorzka
1 kostka masła
2/3 szkl. cukru
budyń śmietankowy ugotowany wg przepisu na opakowaniu
1 szklanka orzechów laskowych mielonych
perełki cukrowe, serduszka do dekoracji
5 papilotki do muffinek
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - posmarować wnętrze papilotek - odstawić do zastygnięcia - czynność powtórzyć. Dobrze schłodzić.
Budyń ugotować wg przepisu - ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać połowę budyniu - ubić krem
Do naczynia wsypać orzechy, dodać 4 łyżki kremu - wymieszać.
Czekoladowe babeczki ostrożnie wyjąć z papierowych foremek. Napełnić orzechowym nadzieniem - udekorować kremem budyniowym i perełkami.
1 czekolada gorzka
1 kostka masła
2/3 szkl. cukru
budyń śmietankowy ugotowany wg przepisu na opakowaniu
1 szklanka orzechów laskowych mielonych
perełki cukrowe, serduszka do dekoracji
5 papilotki do muffinek
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - posmarować wnętrze papilotek - odstawić do zastygnięcia - czynność powtórzyć. Dobrze schłodzić.
Budyń ugotować wg przepisu - ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać połowę budyniu - ubić krem
Do naczynia wsypać orzechy, dodać 4 łyżki kremu - wymieszać.
Czekoladowe babeczki ostrożnie wyjąć z papierowych foremek. Napełnić orzechowym nadzieniem - udekorować kremem budyniowym i perełkami.
Smacznego !
Polecam Wam tę propozycję - babeczka wygląda niesamowicie. Zaskoczycie nią nie jedną osobę.
Pyszności.
OdpowiedzUsuńnapewno wypróbuję :D
OdpowiedzUsuńJadalnych papilotek jeszcze nie miałam okazji spróbować. Pomysł fenomenalny, dla łasuchów jak znalazł. No i czekolada jest przecież afrodyzjakiem ;)
OdpowiedzUsuńli_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/
ale wyglada smacznie :)
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie wygląda niestety ja to beztalencie kulinarne
OdpowiedzUsuń