marca 08, 2013

Słodka niespodzianka
 
Nie wiem jak Wy, ale ja w takim dniu jak dziś - Dniu Kobiet - nie żałuję sobie niczego :D
Wszak proponowaną babeczkę robiłam nie na tę okazje - postanowiłam ją jednak dziś Wam pokazać...
 
 

BABECZKA w czekoladowej "papilotce"

Składniki:
1 czekolada gorzka
1 kostka masła
2/3 szkl. cukru
budyń śmietankowy ugotowany wg przepisu na opakowaniu
1 szklanka orzechów laskowych mielonych
perełki cukrowe, serduszka do dekoracji

5 papilotki do muffinek

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - posmarować wnętrze papilotek - odstawić do zastygnięcia - czynność powtórzyć. Dobrze schłodzić.

Budyń ugotować wg przepisu - ostudzić.


Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać połowę budyniu - ubić krem

Do naczynia wsypać orzechy, dodać 4 łyżki kremu - wymieszać.

Czekoladowe babeczki ostrożnie wyjąć z papierowych foremek. Napełnić orzechowym nadzieniem - udekorować kremem budyniowym i perełkami.



Smacznego !


Polecam Wam tę propozycję - babeczka wygląda niesamowicie. Zaskoczycie nią nie jedną osobę.


  

5 komentarzy:

  1. Jadalnych papilotek jeszcze nie miałam okazji spróbować. Pomysł fenomenalny, dla łasuchów jak znalazł. No i czekolada jest przecież afrodyzjakiem ;)

    li_lia
    http://lilia.celes.ayz.pl/blog/

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo apetycznie wygląda niestety ja to beztalencie kulinarne

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo