stycznia 25, 2013

Na zimowe wieczory
- jabłuszka z orzechami -


Podzielę się z Wami moim ostatnim przepisem na pieczone jabłuszka.
To prawdziwa eksplozja smaków - spróbujcie sami !



Jabłka z orzechami - przepis

4-6 jabłek

Jabłka wydrążamy, tak by powstały z nich miseczki.



Nadzienie:

1/2 szkl. orzechów włoskich
1/4 szkl. migdałów w płatkach
2 łyżki miodu
2 łyżki brązowego cukru
2 łyżki cukru kryształu białego
1 jajko

Wszystkie składniki wymieszać i nakładać do miseczek jabłkowych.

Piec około 25 minut w 180 stopniach.

Polecam podawać z lodami !


Smacznego !




5 komentarzy:

  1. no takiego jabłka jeszcze nie jadłam i na pewno w domu przygotuje, wygląda bajkowo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sądziłam, że jabłka z żurawinowym wsadem są hitem, ale Twoje orzechowce wyglądają obłędnie :) Orzechy i migdały wcześniej zmieliłaś?

    Udanego weekendu

    li_lia
    http://lilia.celes.ayz.pl/blog/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie mieliłam -- włoskie trochę połamane- połamały się przy tłuczeniu ;) Całe były by za duze, migdały całe płatki.

      Usuń
  3. wygląda bardzo smakowicie :) zapraszam na mój blog o dzieciach :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo