Na zimowe wieczory
- jabłuszka z orzechami -
Podzielę się z Wami moim ostatnim przepisem na pieczone jabłuszka.
To prawdziwa eksplozja smaków - spróbujcie sami !
Jabłka z orzechami - przepis
4-6 jabłek
Jabłka wydrążamy, tak by powstały z nich miseczki.
Nadzienie:
1/2 szkl. orzechów włoskich
1/4 szkl. migdałów w płatkach
2 łyżki miodu
2 łyżki brązowego cukru
2 łyżki cukru kryształu białego
1 jajko
Wszystkie składniki wymieszać i nakładać do miseczek jabłkowych.
Piec około 25 minut w 180 stopniach.
Polecam podawać z lodami !
Smacznego !
Na pewno pyszne.
OdpowiedzUsuńno takiego jabłka jeszcze nie jadłam i na pewno w domu przygotuje, wygląda bajkowo :)
OdpowiedzUsuńSądziłam, że jabłka z żurawinowym wsadem są hitem, ale Twoje orzechowce wyglądają obłędnie :) Orzechy i migdały wcześniej zmieliłaś?
OdpowiedzUsuńUdanego weekendu
li_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/
nie mieliłam -- włoskie trochę połamane- połamały się przy tłuczeniu ;) Całe były by za duze, migdały całe płatki.
Usuńwygląda bardzo smakowicie :) zapraszam na mój blog o dzieciach :)
OdpowiedzUsuń