stycznia 08, 2013

A na obiad...
- pomidorowa -

Łamiąc tradycję, dziś u mnie - pomidorowa. Wszak to wtorek, a nie czwartek - ale nic mi innego do głowy nie przyszło..
Taka pomidorowa na szybko.


POMIDOROWA ZUPA - przepis

1,5 l wody
2 kostki rosołowe
marchew - starta na tarce ( szybciej się ugotuje )
kawałek selera - te starty
cebulka
liście laurowe
szklanka przecieru pomidorowego lub 2-3 łyżki koncentratu
1 łyżka śmietany
Sól, pieprz do smaku.
Makaron Wielicki - wstążka
Wodę zagotować, dodać kostkę, warzywa i przyprawy. Gdy warzywa zmiękną wlać przecier, gotować 5 minut. Zaprawić zupę śmietaną - zagotować.


Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.



Makaron Wielicki WSTĄŻKA - produkowany  tradycyjną metodą walcową, z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny oraz ze świeżych jaj.
Makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400%.

Nie zawiera konserwantów i barwników.

Polecany do:
- zup
- sosów
- zapiekanek warzywnych, mięsnych, serowych
- potraw mięsnych.

Opakowanie: 250 g


Makaron bardzo smaczny, idealnie pasuje do zupy pomidorowej, Nie klei się, nie zniekształca, nie rozgotowuje.
Smaczny i zdrowy makaron, bez konserwantów i sztucznych barwników.
Jak domowy - polecam - spróbujcie i Wy.

O Makaronach Wielickich czytajcie na stronie producenta tutaj


4 komentarze:

  1. nie wiem jak u Ciebie w domu, ale u mnie dzieci uwielbiaja pomidorowa, zresztą ja tez ja uwielbiam i jak dla mnie mogło by nie byc innych zup :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja osobiście nie przepadam za pomidorową,a dzieciaki lubią wszystko co z makaronem :)

      Usuń
  2. u nas pomidorowa jest w poniedziałek z niedzielnego rosołu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam mniam mniam, jedna z moich faworytek;))

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo