Do wygrania 8 podwójnych zaproszeń na występ wirujących derwiszy w Sali Kongresowej w Warszawie.
Koncert odbędzie się 28 maja o godzinie 19-stej.
Co zrobić żeby wygrać zaproszenie ?
Wystarczy odpowiedzieć na pytanie: "Jaką potrawę kuchni tureckiej zrobiłeś/zrobiłaś jako pierwszą i dlaczego akurat tą ? "
REGULAMIN KONKURSU:
1. Organizatorem konkursu jestem ja, a konkurs zostanie przeprowadzony na blogu http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/.
2. Konkurs trwa od 20 kwietnia 2014 do 24 maja 2014 roku do godz. 23.59
3. Fundatorem nagród jest Ambasad Turcji.
4. Nagrody wysyła agencja Synertime, i to właśnie do niej będę przekazywała nazwiska oraz dane adresowe zwycięzców.
5. Zadanie konkursowe polega na napisaniu w komentarzu pod postem konkursowym odpowiedzi na pytanie: "Jaką potrawę kuchni tureckiej zrobiłeś/zrobiłaś jako pierwszą i dlaczego akurat tą ? "
6. Nagród jest 8, a są nimi podwójne zaproszenia na koncert muzyki tureckiej, który odbędzie się 28 maja o godzinie 19.00 w Warszawie w Sali Kongresowej.
7. Zwycięzców wybieram ja, a ogłoszenie wyników nastąpi na blogu dzień po zakończenia konkursu. Na podanie danych adresowych zwycięzca ma 2 dni, jeśli w tym czasie nie otrzymam wiadomości - nagroda trafi w ręce kolejnego uczestnika konkursu.
Dane adresowe będzie można przesyłać na adres: kolorowotorcikowo@gmail.com
8. Wzięcie udziału w konkursie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu.
Zachęcam do udziału w konkursie.
Zaznaczę jeszcze, iż biletów na owo wydarzenie nie można kupić w regularnej sprzedaży. Wygrać je możecie w konkursie na blog oraz na fan pagu Poznaj Turcję
WYNIKI KONKURSU !
Troszkę mi przykro, że tak nieliczny był udział w konkursie :(
ZWYCIĘZCAMI są więc wszyscy, czyli:
* Mateusz Galonska
* Kulinarne przygody Gatity
* Anna Kaczorowska
Czekam na Wasze dane adresowe pod adresem: kolorowotorcikowo@gmail.com
Menemen czyli turecką jajecznicę z cebulą, pomidorami i papryką. Dlaczego? Bo zestaw składników brzmiał smacznie i chciałem spróbować ;) Wcześniej nie przyszło mi do głowy, żeby łączyć jajecznicę z warzywami. Pomysł okazał się świetny. Cebula, pomidory i papryka to podstawa, ale można dorzucić i inne warzywa. Było to pierwsze, ale nie ostatnie danie kuchni tureckiej, jakie przygotowałem ;)
OdpowiedzUsuńgratuluję ! Swoje dane adresowe wyślij na kolorowotorcikowo@gmail.com
UsuńPo powrocie z wakacyjnego pobytu w Turcji od razu kupiłam bakłażany ! Uwielbiam te warzywa w każdym daniu. Mogą one być faszerowane mięsem, pomidorami. Mogą być smażone i podane w sałatce, zapiekane z serem lub po prostu grillowane z ziołami. Ale daniem z kuchni tureckiej, które najbardziej lubię to pasta z bakłażana z dodatkiem jogurtu, chili i kuminu. Idealna z ciepła pitą !
OdpowiedzUsuńgratuluję ! Swoje dane adresowe wyślij na kolorowotorcikowo@gmail.com
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJako pierwszą potrawę kuchni tureckiej ugotowałam Tavuk çorbası, ponieważ podstawą tej potrawy, a wdając się w szczegóły - zupy - jest kurczak. Przyprawiona pietruszką pozwala nam na pierwsze, subtelne spotkanie się kuchni polskiej przełamanej smakiem Turcji poprzez dodanie mięty, czosnku.. to danie, będące jak gdyby nieco zmienionym przepisem na tradycyjny polski rosół, sprawia, że pierwsze spotkanie z kuchnią turecką można zapamiętać na bardzo długi czas. Jeśli nie na zawsze!
OdpowiedzUsuńgratuluję ! Swoje dane adresowe wyślij na kolorowotorcikowo@gmail.com
UsuńWitam, dane wysłałam z maila o2.pl. Piszę w razie, gdyby nie miała Pani pewności, że to ja wysyłałam maila:)
Usuń