CIASTO: 2 szkl. mąki, 2 łyżki kakao, 1/2 kostki margaryny, 3 łyżki cukru pudru, jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka czubata amoniaku, 2 łyżki śmietany
MASA SEROWA: 1 kg
twarogu w wiadereczku, 1 jajko, 1/2 margaryny, 1 szkl cukru, 1 budyń
waniliowy, 1 łyżka płaska maki ziemniaczanej, 1 laska wanilii
Wykonanie:
Ze składników zagnieść ciasto, podzielić na 4 części. Każdą
część rozwałkować, upiec na spodzie tortownicy średnicy 26 cm.
Ser, cukier, jajko, margarynę podgrzewać na małym ogniu,
mieszając. Dodać ziarenka z laski wanilii.
Budyń wymieszać z mąką - rozrobić w odrobinie mleka.
Do gotującej się masy serowej wlać budyń - gotować do
zgęstnienia.
Ciepłą masą przekładać blaty ciasta.
Wierz ciasta polać rozpuszczoną czekoladą i posypać
wiórkami kokosowymi.
Odstawić do stężenia - najlepiej na całą noc.
Smacznego !
powiedziałabym,że z....wygląda więc już wiem,że i pewnie z....smakuje,wypróbuję na pewno :)))
OdpowiedzUsuńwygląda zjawiskowo :)
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńwygląda wprost pięknie!
OdpowiedzUsuńBardzo ładna "zeberka" :)
OdpowiedzUsuńRobiłam ten sernik i rzeczywiście pyszny ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie, mniaaam!
OdpowiedzUsuńA jaki czas pieczenia ciasta i w ilu stopniach
OdpowiedzUsuńWitam. Przepraszam za przeoczenie - pieczemy w 170 stopniach 12-15 minut.
Usuń