Tym razem uczestniczyłam w Zdrowych Warsztatach Kulinarnych zorganizowanych przez BOSCH Polska oraz Fit & Easy.
Gościem honorowym warsztatów była Joanna Jabłczyńska - aktorka.
Warsztaty poprowadzili eksperci kulinarni z restauracji Sowa i przyjaciele.
Podzieleni na grupy rozpoczęliśmy gotowanie !
Wspólnie z Mariolą oraz Izą pod czujnym okiem kucharzy realizowałyśmy przydzielony nam przepis - combry jagnięce z sałątką z karczochów i rukoli oraz serem le rustique
W między czasie Joanna Jabłczyńska opowiadała o swoich nawykach żywieniowych. Od jakiegoś czasu jest bowiem weganką.
Pięknie zastawiony stół czekał na potrawy...
Gdy dania zostały ukończone, zasiedliśmy wspólnie do stołu, by próbować tych pyszności.
Zaczęliśmy od sałatek:
* Sałatka orzechowa z granatem wg Joanny Jabłczyńskiej
* Krewetki królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej mięty
Były też tortille z plastrami wędzonego łososia, suszonymi pomidorami, sałatami i kremowym serkiem philadelphia.
Zupa krem z dyni i marchwi podbiła moje serce - wkrótce przygotuję ją na blogu.
Danie główne stanowiły wspomniane już wyżej combry jagnięce.
Ukoronowaniem obiadu, był przepyszny deser - mus śliwkowy z przyprawami korzennymi i kremem chałwowym.
Dla mnie - rewelacja !
Wszystkie przepisy znajdziecie tutaj
Pyszne jedzenie i miła atmosfera sprawiły, że nie miałam ochoty na zakończenie... Niestety - wszystko co dobre szybko się kończy !
Nadeszła pora powrotu do domu.
Pozostały wspomnienia, niezwykle miłe wspomnienia. Nowe znajomości mam nadzieję będą trwały, a doświadczenia zdobyte podczas warsztatów zaowocują.
zazdroszcze! :)
OdpowiedzUsuń