sierpnia 10, 2013

Jeżynowy deser z bezami ( Bałagan w Eton )






Składniki:

300 ml śmietanki kremówki 
1 szklanka jeżyn
1,5 szklanki pokruszonych bez











Wykonanie:

Śmietankę mocno schłodzić. Zimną ubić na sztywno.
Owoce rozgnieść widelcem. Dodać do śmietanki. 
Wsypać pokruszone bezy - delikatnie połączyć. Nie dokładnie.



Deser przełożyć do wysokich szklanek lub pucharków.
Udekorować owocem.





Smacznego !

5 komentarzy:

  1. Takie proste a takie piękne i pyszne ;) uwielbiam desery z bezami :) Twój wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czyli to jest to coś, co się nazywa "Eton mess"? Właśnie czytalam w książce o takim czymś i zastanawiałam się, co to jest. ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak :) tylko niektórzy mieszają składniki, jak to jest u mnie zrobione... a inni układają warstwy - ciekawie całość wtedy wygląda !

      Usuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo