Składniki:
300 ml śmietanki kremówki
1 szklanka jeżyn
1,5 szklanki pokruszonych bez
Wykonanie:
Śmietankę mocno schłodzić. Zimną ubić na sztywno.
Owoce rozgnieść widelcem. Dodać do śmietanki.
Wsypać pokruszone bezy - delikatnie połączyć. Nie dokładnie.
Deser przełożyć do wysokich szklanek lub pucharków.
Udekorować owocem.
Smacznego !
Takie proste a takie piękne i pyszne ;) uwielbiam desery z bezami :) Twój wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńCzyli to jest to coś, co się nazywa "Eton mess"? Właśnie czytalam w książce o takim czymś i zastanawiałam się, co to jest. ;-)
OdpowiedzUsuńtak :) tylko niektórzy mieszają składniki, jak to jest u mnie zrobione... a inni układają warstwy - ciekawie całość wtedy wygląda !
Usuńuwielbiam takie desery :)
OdpowiedzUsuńohh kurcze jaka pycha!
OdpowiedzUsuń