sierpnia 16, 2013

Deser z mango



Składniki:

4 łyżki płatków owsianych
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka miodu
2 łyżki tartych orzechów Back Mit

1/2 dużego mango
150 ml jogurtu greckiego
1 łyżeczka miodu




Wykonanie:

Rozgrzać patelnię. Połączyć na niej olej z miodem. Wsypać płatki i orzechy - chwilkę podgrzewać - mieszając.
Ostudzić.



Mango umyć, obrać ze skóry. Pół owocu zmiksować na mus.

Jogurt posłodzić łyżeczką miodu - wymieszać delikatnie.

W szklance układać kolejno warstwy: płatki owsiane - jogurt - mus mango.
Posypać tartymi orzechami.

Podawać od razu po przyrządzeniu.


Smacznego !

1 komentarz:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo