lipca 31, 2013

Smażone kwiaty cukinii


 Nadzienie
5-7 kwiatów cukinii lub kabaczka
100 g serka mozarella
150 g serka Almette z ziołami
3-4 suszone pomidory w oleju
sól, pieprz

Ciasto:
1/2 szkl. mąki
szczypta soli
woda

olej do smażenia



Wykonanie:

Oba serki dokładnie zmiksować.
Pomidory drobno pokroić - dodać do serka.
Doprawić do smaku.



Kwiaty czyścić, wyciąć pręciki.
Nadziewać serkiem, zawijać.

Ciasto:
Mąkę z solą połączyć z wodą, tak by powstało gładkie gęste ciasto naleśnikowe.

W cieście zanurzać nadziane kwiaty cukinii, smażyć na rozgrzanym oleju.


Jeśli pozostało Wam serka, warto zrobić z niego małe kuleczki i podać na talerzu razem z kwiatami cukinii.



Smacznego !

3 komentarze:

  1. takiego cuda nigdy w zyciu nie jadlam. wygladaja bosko:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam, może kiedyś uda mi się nabyć.

    Gratuluję pomysłu. Życzę powodzenia w konkursie.

    Też biorę w nim udział (sernik Leśniczego)

    Pozdrawiam i być może do zobaczenia....

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo