Już prawie południe a ja kawę dopiero wypiłam.
Dziś polecam Wam migdałowe cappuccino.
Do przygotowania potrzebujemy:
- kawę - ja użyłam kawę świeżo paloną Winami - Costa Rica Tarrazu
- napój migdałowy Alpro
- mleko
2 łyżeczki kawy zaparzyć w małej ilości wody.
100 ml napoju migdałowego, zagotować ze 100 ml mleka . Gorące dolać do kawy - odcedzonej od fusów.
Ubić przy pomocy spieniacza. Jeśli nie posiadacie spieniacza, kawę przelać do większego słoika, mocno zakręcić i potrząsać. Zrobicie tak samo dobrą :)
Posypać tartą czekoladą.
Costa Rica "Tarrazu"
Charakteryzuje
ją wyraźny, bardzo silny, bogaty i czysty aromat oraz miękki, ale
bardzo silny, wyrazisty i bogaty, pełny, czysty, cielisty,
zharmonizowany, delikatnie „przyprawowy” smak.
Cena: 21zł/ 250 g
Kupicie tutaj
Napój Alpro - smak migdałowy - to dokonały dodatek do wielu deserów, koktajli i napojów. Delikatny migdałowy smak, podkreśli walory kawy lub owoców.
O produktach Alpro poczytacie tu. Znajdziecie tu także świetne, sprawdzone przepisy.
mmmm. wpraszam sie na kawe:)
OdpowiedzUsuńJa też :)
Usuń