maja 07, 2013

Migdałowe cappuccino


   Już prawie południe a ja kawę dopiero wypiłam.
Dziś polecam Wam migdałowe cappuccino.






Do przygotowania potrzebujemy:
- kawę - ja użyłam kawę świeżo paloną Winami - Costa Rica Tarrazu
- napój migdałowy Alpro
- mleko


2 łyżeczki kawy zaparzyć w małej ilości wody.
100 ml napoju migdałowego, zagotować ze 100 ml mleka . Gorące dolać do kawy - odcedzonej od fusów.
Ubić przy pomocy  spieniacza. Jeśli nie posiadacie  spieniacza, kawę przelać do większego słoika, mocno zakręcić i potrząsać. Zrobicie tak samo dobrą :)

Posypać tartą czekoladą.


Costa Rica "Tarrazu"

Charakteryzuje ją wyraźny, bardzo silny, bogaty i czysty aromat oraz miękki, ale bardzo silny, wyrazisty i bogaty, pełny, czysty, cielisty, zharmonizowany, delikatnie „przyprawowy” smak.

Cena: 21zł/ 250 g

Kupicie tutaj 



Napój Alpro - smak migdałowy - to dokonały dodatek do wielu deserów, koktajli i napojów. Delikatny migdałowy smak, podkreśli walory kawy lub owoców.

O produktach Alpro poczytacie tu. Znajdziecie tu także świetne, sprawdzone przepisy.


  

2 komentarze:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo