Makaron Wielicki
- ŁAZANKI -
Łazanki Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną, z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny oraz z e świeżych jaj.
Dzięki temu, makaron nawet pod ługim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400%.
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Polecany do:
- zup
- sosów
- łazanek
- potraw mięsnych
Opakowanie: 250 g
Tak wygląda po ugotowaniu. Faktycznie - nie łatwo było by go rozgotować. Nie jak wiele makaronów, które po 4 minutach w wodzie - rozpuszczają się...
ŁAZANKI - przepis
Składniki:
30 dag pieczarek
cebula
400 g kapusty kiszonej
opakowanie Łazanek Wielickich
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę ugotować do miękkości, odcedzić, pkroić na drobniejsze kawałki.
Cebulkę pokroić w kostkę - podsmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojone na dość duże kawałki pieczarki - udusić. Doprawić solą i pieprzem
Makaron ugotować w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu - odcedzić.
Wszystkie skłądniki połączyć. Doprawić do smaku.
Można zagęścić mąką.
Smacznego !!!
Zapraszam na stronę Makaronów Wielickich tutaj
Szukajcie ich także na FB tu
pychotka, też dostałam 3 makaroniki, muszę wolnej chwili też ruszyć do kuchni
OdpowiedzUsuńten makaron jest przepyszny zwłaszcza w łazankach:)
OdpowiedzUsuńNo to mi narobiłaś ochoty na łazanki z makiem i orzechami :) Nigdy nie robiłam samodzielnie łazanek. Ciekawe czy dałabym radę. Swoja drogą nie spotkałam się z produktami tej firmy w żadnym sklepie. Spokojnej nocy Marto :)
OdpowiedzUsuńli_lia
mniam, wpadam zaraz :)
OdpowiedzUsuńZapraszam - zostało jeszcze :D
UsuńJak smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń