grudnia 14, 2012

Makaron Wielicki
- ŁAZANKI -



Łazanki Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną, z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny oraz z e świeżych jaj.
Dzięki temu, makaron nawet pod ługim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400%.

Nie zawiera konserwantów i barwników.


Polecany do:
- zup
- sosów
- łazanek
- potraw mięsnych

Opakowanie: 250 g

Tak wygląda po ugotowaniu. Faktycznie - nie łatwo było by go rozgotować. Nie jak wiele  makaronów, które po 4 minutach w wodzie  - rozpuszczają się...



ŁAZANKI - przepis

Składniki:
30 dag pieczarek
cebula
400 g kapusty kiszonej
opakowanie Łazanek Wielickich
sól, pieprz

Przygotowanie:
Kapustę ugotować do miękkości, odcedzić, pkroić na drobniejsze kawałki.
Cebulkę pokroić w kostkę - podsmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojone na dość duże kawałki pieczarki - udusić. Doprawić solą i pieprzem
Makaron ugotować w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu - odcedzić.

Wszystkie skłądniki połączyć. Doprawić do smaku.
Można zagęścić mąką.


Smacznego !!!


Zapraszam na stronę Makaronów Wielickich tutaj

Szukajcie ich także na FB tu




6 komentarzy:

  1. pychotka, też dostałam 3 makaroniki, muszę wolnej chwili też ruszyć do kuchni

    OdpowiedzUsuń
  2. ten makaron jest przepyszny zwłaszcza w łazankach:)

    OdpowiedzUsuń
  3. No to mi narobiłaś ochoty na łazanki z makiem i orzechami :) Nigdy nie robiłam samodzielnie łazanek. Ciekawe czy dałabym radę. Swoja drogą nie spotkałam się z produktami tej firmy w żadnym sklepie. Spokojnej nocy Marto :)
    li_lia

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo