I oto obiecany tort - 18-nastkowy. Jeszcze nie bardzo dorosły :)
Robiąc tort użyłam Kremu do tortów - smak ajerkoniakowy firmy Dr.Oetker.
Krem łatwy i szybki w przygotowaniu, i bardzo smaczny :)
Sposób przygotowania:
Wersja z mlekiem i masłem - taką właśnie robiłam
Przygotuj: 300ml mleka i 100 g masła
1. Do wysokiego naczynia wlać 300 ml zimnego mleka.
2. Zawartość torebki wsypać do mleka i miksować przez chwilę na najniższych obrotach, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach.
3. W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, a następnie dodać je do przygotowanego wcześniej kremu ( pkt.2). Całość miksować przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowany krem nakładać na biszkopt.
Tak wyglądał mój krem:
Wersja z samym mlekiem
Przygotuj tylko 300 ml mleka.
Krem należy przyrządzić według 1 i 2 punktu powyższego przepisu.
Tak przygotowany krem nakładać na biszkopt.
Porcja kremu wystarcza na przełożenie, pokrycie i udekorowanie tortu o średnicy 24cm.
Do dekoracji mojego tortu wykorzystałam:
1. Motylki cukrowe Dr.Oetker.
2. Perełki srebrne Dr. Oetker.
3. Listki i cyferki z czekolady deserowej Dr.Oetker.
Wszystkie te produkty mają zastosowanie do dekoracji ciast, lodów i deserów.
Literki i cyferki z czekolady deserowej Dr.Oetker: opakowanie zawiera: kompletny polski alfabet oraz cyfry od 0 do 9. Zestaw 63 czekoladowych liter i znaków interpunkcyjnych oraz 19 cyfr umożliwia ułożenie efektownych krótkich napisów, słodkich życzeń i dedykacji.
Szukaj informacji także na: www.oetker.pl
Inne produkty przedstawię przy okazji kolejnych wypieków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz