Spotkanie w gronie znajomych, domówka, rodzinna impreza czy plotki z koleżankami - na te i na wiele innych sytuacji, proponuję Wam dzisiejszy przepis.
Pasta z awokado to także doskonały dodatek do kanapek. Zastąpić może majonez lub masło. Warto czasem zmienić coś w swojej diecie i wprowadzić zamienniki produktów.
Składniki:
- bagietka pszenna
- 1 dojrzałe awokado
- 2 ząbki czosnku
- sok z limonki
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka jajek przepiórczych
- sól
Wykonanie:
Bagietkę pokroić w skośne kromki. Kromki bułki podpiec na suchej patelni, w tosterze lub w piekarniku.
Awokado obrać, wyjąć pestkę. W miseczce umieścić awokado, dodać obrany i roztarty czosnek . Całość dokładnie pognieść widelcem. Doprawić do smaku solą i sokiem z limonki.
Jajeczka przepiórcze ugotować na twardo. Ugotowane i ostygnięte obrać i pokroić w plasterki.
Na kromkach chrupiącej bagietki rozsmarowywać porcję pasty z awokado, następnie położyć plasterek jajka i plasterek pomidorka.
Tak przygotowane grzanki podawać od razu. Można posypać świeżo mielonym gruboziarnistym pieprzem.
Smacznego !
Super przepis, na pewno skorzystam :)
OdpowiedzUsuńsniadanko
OdpowiedzUsuń