lipca 16, 2013

Wiśniowy torcik brownies z bitą śmietaną


Składniki na tortownicę śr. 26 cm

200g czekolady, po 100g gorzkiej i mlecznej
100 g masła
120 g cukru
4 łyżki mąki
5 jajek



2 szkl. wypestkowanych wiśni

300 ml kremówki
1/2 szkl cukru


W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, razem z masłem.
Ubić jajka z cukrem, na jasną, puszystą masę.
Dodać mąkę i czekoladę oraz wiśnie - delikatnie połączyć.

Przelać do tortownicy, piec w 220 stopniach,  około 20 minut.

Ostudzony placek przekroić na pół.
Śmietankę kremówkę ubić z cukrem, przełożyć placek. Udekorować.




Smacznego !

4 komentarze:

  1. Pal licho dietę, gdy u Ciebie takie rozkosze podniebienia :)

    li_lia
    http://lilia.celes.ayz.pl/blog/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda fantastycznie i bardzo apetycznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszności:) wygląda rewelacyjnie:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo