Składniki na tortownicę śr. 26 cm
200g czekolady, po 100g gorzkiej i mlecznej
100 g masła
120 g cukru
4 łyżki mąki
5 jajek
2 szkl. wypestkowanych wiśni
300 ml kremówki
1/2 szkl cukru
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, razem z masłem.
Ubić jajka z cukrem, na jasną, puszystą masę.
Dodać mąkę i czekoladę oraz wiśnie - delikatnie połączyć.
Przelać do tortownicy, piec w 220 stopniach, około 20 minut.
Ostudzony placek przekroić na pół.
Śmietankę kremówkę ubić z cukrem, przełożyć placek. Udekorować.
Smacznego !
Pal licho dietę, gdy u Ciebie takie rozkosze podniebienia :)
OdpowiedzUsuńli_lia
http://lilia.celes.ayz.pl/blog/
Wygląda fantastycznie i bardzo apetycznie:-)
OdpowiedzUsuńpyszności:) wygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńo mniam, pychota :)
OdpowiedzUsuń