MIÓD RZEPAKOWY - Królewskie miody
- owoce i warzywa karmelizowane -
Miód pszczeli rzepakowy pochodzi z kwiatów tej rośliny, uprawianej na ekologicznie czystych polach woj. podkarpackiego.
Tworzy kompozycję barw od białej po kremowa.
W smaku bardzo słodki, w zapachu można wyczuć zapach rzepaku.
Możecie kupić tutaj: http://sklep.krolewskie-miody.pl/index.php?d=katalog&k_id=6
Cena:
200ml/250g - 8,00 zł
900ml/1.25g - 25,00 zł
MOJA OPINIA:
Miód urzekł mnie swoją kremową konsystencją.
To pierwszy miód, który mogę jeść sam - tak prosto z łyżeczki :)
Słodki i pyszny.
Użyłam go także do przygotowania karmelizowanych jabłek i marchewek.
Jak wykonać?
Jabłka/ marchewki pokroić - jak lubimy.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić owoce/warzywa. Smażyć na wolnym ogniu.
W przypadku jabłek, uważać, by się nie rozpadły.
Pod koniec dodać miód i karmelizować chwilę.
Można posypać sezamem.
Smacznego !!!
o matko, jak to bajecznie wygląda, ale bym zjadła :))
OdpowiedzUsuńPolecam. Szybko się robi a smak - boski :)
UsuńZnów pyszności :)
OdpowiedzUsuńtakie szybko robione
UsuńŚwietny pomysł z wykorzystaniem miodku :)
OdpowiedzUsuń