listopada 09, 2012

MIÓD RZEPAKOWY - Królewskie miody
- owoce i warzywa karmelizowane -



Miód pszczeli rzepakowy pochodzi z kwiatów tej rośliny, uprawianej na ekologicznie czystych polach woj. podkarpackiego.
Tworzy kompozycję barw od białej po kremowa.
W smaku bardzo słodki, w zapachu można wyczuć zapach rzepaku.




Cena:

200ml/250g - 8,00 zł

900ml/1.25g - 25,00 zł


MOJA OPINIA:

Miód urzekł mnie swoją kremową konsystencją.
To pierwszy miód, który mogę jeść sam - tak prosto z łyżeczki :)
Słodki i pyszny.


Użyłam go także do przygotowania karmelizowanych jabłek i marchewek.



Jak wykonać?

Jabłka/ marchewki pokroić - jak lubimy.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić owoce/warzywa. Smażyć na wolnym ogniu. 
W przypadku jabłek, uważać, by się nie rozpadły.
Pod koniec dodać miód i karmelizować chwilę.
Można posypać sezamem.



Smacznego !!!






5 komentarzy:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo