sierpnia 23, 2012

Witam, 

dziś pokarzę, jak wykorzystałam ryż biały SONKO  i co z niego smacznego powstało :)



GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA:

400 g mięsa mielonego
200 g kapusty 
1 torebka ryżu białego SONKO
sól, pieprz
pomysł na " gołąbki bez zawijania" lub sos pomidorowy

Kapustę szatkujemy, zalewamy wrzątkiem na 5 minut. Odciskamy.
Ryż gotujemy, połowę czasu, czyli jakieś 6 minut.

W misce łączymy składniki - ryż, mięso, kapustę. Doprawiamy do smaku.
Na patelni rozgrzewamy olej, formujemy gołąbki i obsmażamy. Podsmażone przekładamy do garnka, zalewamy sosem lub gotowym " pomysłem na..." i gotujemy ok 40 min.

SMACZNEGO !


A teraz troszkę o ryżu SONKO



Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Ryż biały długoziarnisty posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. 

Opakowanie zawiera 4 saszetki, czyli 8 porcji ryżu. Każda o wadze 100g.

Czas gotowania: 12 minut

MOJA OCENA:

Ryż smaczny, łatwy w przygotowaniu. Uniwersalny, pasuje do wszystkiego. Nie skleja się, oczywiście przy odpowiednim gotowaniu :)
Mój faworyt wśród ryżów w torebkach.


2 komentarze:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo