Witam,
dziś pokarzę, jak wykorzystałam ryż biały SONKO i co z niego smacznego powstało :)
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA:
400 g mięsa mielonego
200 g kapusty
1 torebka ryżu białego SONKO
sól, pieprz
pomysł na " gołąbki bez zawijania" lub sos pomidorowy
Kapustę szatkujemy, zalewamy wrzątkiem na 5 minut. Odciskamy.
Ryż gotujemy, połowę czasu, czyli jakieś 6 minut.
W misce łączymy składniki - ryż, mięso, kapustę. Doprawiamy do smaku.
Na patelni rozgrzewamy olej, formujemy gołąbki i obsmażamy. Podsmażone przekładamy do garnka, zalewamy sosem lub gotowym " pomysłem na..." i gotujemy ok 40 min.
SMACZNEGO !
A teraz troszkę o ryżu SONKO
Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Ryż biały długoziarnisty posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.
Opakowanie zawiera 4 saszetki, czyli 8 porcji ryżu. Każda o wadze 100g.
Czas gotowania: 12 minut
MOJA OCENA:
Ryż smaczny, łatwy w przygotowaniu. Uniwersalny, pasuje do wszystkiego. Nie skleja się, oczywiście przy odpowiednim gotowaniu :)
Mój faworyt wśród ryżów w torebkach.
ale ciekawie zrobione, az smaka mi zrobiłaś :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :*:)
OdpowiedzUsuń