Testowanie sosu LUTENICA
Dzięki uprzejmości firmy Premium Rosa miałam możliwość wypróbować nowy sos.
Ten sos to - przysmak bałkański - LUTENICA ostra grubo mielona.
Sos sporządzony jest z pieczonej papryki 48,5%, pomidorów 25,4%, bakłażanów 8%, purre marchwiowego 3%. Z dodatkiem ostrej papryczki 2,5% oraz cebuli, czosnku i natki pietruszki. Z cukrem.
Słoiczek mieści 300g produktu.
Wartość energetyczna 100g produktu to: 127kcal, tłuszcz 4,6g, węglowodany 1,5g
Sos jest wyrazisty w smaku i ostry.
Oto moje danie - zrobiłam frytki inaczej - smażona marchewka, seler i cukinia - maczane w sosie LUTENICA.
Polecam sos jako dodatek do gulaszy warzywnych i mięsno-warzywnych, sosów do makaronu, ryby po grecku, dań z grilla.
Moja opinia:
Jako że kocham ostrą kuchnię, sos LUTENICA przypadł moim kubkom smakowym do gustu. Jest słodko - ostry, z wyraźnym posmakiem grillowanej papryki.
Dla mnie produkt naprawdę smaczny i przydatny w kuchni.
Zapraszam na profil Premium Rosa na FB - https://www.facebook.com/PremiumRosa
Zapraszam na profil Premium Rosa na FB - https://www.facebook.com/PremiumRosa
Poza sosem, otrzymałam inne produkty Premium Rosa - jeszcze nie otwierane i nie próbowane - pochwalę się opinią jak już zdegustuję :)
Ale sam opis na opakowaniach sprawia, że ślinka cieknie...
Zaczynając od lewej:
- konfitura z malin;
- konfitura z płatków róży;
- syrop malinowy;
- syrop porzeczkowy
- syrop jagodowy;
- syrop różano-malinowy
- acerola -100% sok z jabłek i aceroli
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz