Odchudzamy gofry i robimy wersję fit. Mówię Wam, są cudownie pyszne.
Gofry bananowe, to nie są typowe gofry. Jest to bardziej wersja pancakes pieczonych w gofrownicy. No ale skoro wygląda jak gofer, to jest to GOFER !
Gofry bananowe przygotuj na śniadanie lub jako zdrowy deser, gdy masz ochotę na coś pysznego.
Ulubione dodatki: owoce, jogurt, miód czy masło orzechowe, dopełnią smaku i dodadzą smaku.
PRZEPIS NA GOFRY BANANOWE
Składniki:
- 2 jajka
- 1 dojrzały banan
- 120 g maki orkiszowej lub innej
- szczypta sody
Przygotowanie gofrów:
Oddzielić żółtka od białek.
Żółtka zmiksować z bananem, a białka ubić na sztywną pianę.
Do zmiksowanego banana wsypać mąkę połączoną z sodą, dobrze połączyć składniki.
Na koniec dodać do ciasta pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Gofrownicę posmarować odrobiną oleju kokosowego. Na rozgrzaną gofrownicę wykładać porcje ciasta. Piec gofry przez około 3 minuty.
Gofry podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego !
Gofry to moje ulubione danie :D O ile można to tak nazwać :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie! Chyba zrobię dziś na kolację ;)
OdpowiedzUsuńJak lato, to oczywiście gofry :))
OdpowiedzUsuńświetny przepis, na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie, aż chce się jeść :)
OdpowiedzUsuńmuszą być cudowne w smaku
OdpowiedzUsuńWłaśnie kupiłam gofrownicę i takie przepisy się przydadzą
OdpowiedzUsuńcóż za pyszności, muszę wypróbować przepis
OdpowiedzUsuńUwielbiam gofry i nie przejdę obojętnie :D
OdpowiedzUsuńWyglądają bosko! Uwielbiam banany.
OdpowiedzUsuńŚwietne gofry !
OdpowiedzUsuń