Ja mam swój ekspresowy sposób na gazpacho. To mrożone warzywa od Poltino
Leczo Poltino jest tak skomponowane, że idealnie nadaje się do przygotowania gazpacho. Unikacie zatem mycia, obierania i krojenia warzyw. Fajnie, prawda ?
Zaoszczędzony czas możecie wykorzystać na przygotowanie aromatycznych, ziołowych grzanek.
Będą świetnie pasowały do gazpacho.
PRZEPIS NA GAZPACHO Z ZIOŁOWYMI GRZANKAMI
Składniki:
- 1 opakowanie ( 450 g ) mrożonej mieszanki "Leczo" od Poltino
- około 350 ml soku pomidorowego
- 1 łyżka octu winnego
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- 3 kromki chleba
- garść ziół ( u mnie: natka pietruszki, szałwia, koper, lubczyk i szczypior )
Przygotowanie
Mieszankę leczo rozmrozić.
Rozmrożone warzywa zmiksować z 3 łyżkami oliwy oraz octem winnym. Dolać sok pomidorowy - dla uzyskania płynniejszej konsystencji.
Na koniec doprawić gazpacho osolą i pieprzem.
Odstawić do lodówki.
Kromki chleba pokroić w kostkę.
Wszystkie zioła zmiksować w malakserze. Dolać 2-3 łyżki oliwy - wymieszać.
Ziołą z oliwą wymieszać z pokrojonym chlebem.
Patelnię rozgrzać i przełożyć na nią pokrojony chleb. Smażyć, aż grzanki zrobią się chrupkie.
Gazpacho podawać z przestygniętymi grzankami ziołowymi.
Smacznego !
nie znałem dzieki
OdpowiedzUsuń