maja 31, 2018

Gazpacho z ziołowymi grzankami

   Gazpacho to warzywna zupa na zimno, idealna podczas upalnych dni. Jej przygotowanie nie jest w żadnym stopniu skomplikowane, ale jak wiadomo...wszystko zawsze można jeszcze bardziej uprościć.

Ja mam swój ekspresowy sposób na gazpacho. To mrożone warzywa od Poltino
Leczo Poltino jest tak skomponowane, że idealnie nadaje się do przygotowania gazpacho. Unikacie zatem mycia, obierania i krojenia warzyw. Fajnie, prawda ?

Zaoszczędzony czas możecie wykorzystać na przygotowanie aromatycznych, ziołowych grzanek.
Będą świetnie pasowały do gazpacho.


szybkie gazpacho




PRZEPIS NA GAZPACHO Z ZIOŁOWYMI GRZANKAMI



Składniki:

  • 1 opakowanie ( 450 g ) mrożonej mieszanki "Leczo" od Poltino
  • około 350 ml soku pomidorowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 3 kromki chleba
  • garść ziół ( u mnie: natka pietruszki, szałwia, koper, lubczyk i szczypior )




Przygotowanie



Mieszankę leczo rozmrozić.
Rozmrożone warzywa zmiksować z 3 łyżkami oliwy oraz octem winnym. Dolać sok pomidorowy - dla uzyskania płynniejszej konsystencji.

Na koniec doprawić gazpacho osolą i pieprzem.
Odstawić do lodówki.


Kromki chleba pokroić w kostkę.
Wszystkie zioła zmiksować w malakserze. Dolać 2-3 łyżki oliwy - wymieszać.
Ziołą z oliwą wymieszać z pokrojonym chlebem.


Patelnię rozgrzać i przełożyć na nią pokrojony chleb. Smażyć, aż grzanki zrobią się chrupkie.


Gazpacho podawać z przestygniętymi grzankami ziołowymi.





grzanki ziołowe

gazpacho


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo