Do jej przygotowania wykorzystałam gotową mieszankę mrożonych warzyw. Sałatka meksykańska od Poltino, to mix warzyw, takich jak: marchew, papryka, fasola szparagowa, kukurydza, zielony groszek.
Składniki:
- 1 woreczek ryżu
- 1 opakowanie mrożonych warzyw ( Sałatka meksykańska Poltino )
- 2-3 kiełbaski salami lub kabanosy
- majonez
- jogurt naturalny
- sól, pieprz
- szczypta ostrej przyprawy, np do dań kuchni meksykańskiej
Wykonanie:
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
Mieszankę warzywno ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
Kabanosy/salami pokroić w plasterki.
Około 2 łyżki majonezu wymieszać z 1 łyżką jogurtu naturalnego. Dodać pieprz lub/i przyprawę meksykańską.
Ryż, warzywa i kabanosy/salami przełożyć do miski. Dodać sos majonezowo-jogurtowy i dokładnie wymieszać. W razie konieczności, sałatkę doprawić do smaku solą i przyprawami.
Odstawić na pól godziny do lodówki.
Smacznego !
bardzo dobry obiadek
OdpowiedzUsuń