lipca 22, 2014

Lemoniada arbuzowa i melonowa



Zimna, domowa lemoniada. Ratunek w upalny dzień.

Czy robicie takie napoje sami ? Czy kupujecie ?
Polecam zrobić ! Smak nieporównywalnie lepszy, a i samo zdrowie, bez barwników, bez konserwantów.
Zrobienie domowej lemoniady zajmuje tylko kilka chwil. 

To jak - miksujemy ?










Składniki:

1/2 melona
300 g arbuza
1,5 litra wody gazowanej
1 cytryna
2 łyżki cukru




Wykonanie:
Arbuza, melona i wodę dobrze schłodzić w lodówce.
Z zimnych owoców wykroić miąższ, oczyścić z ziaren.

Z cytryny wycisnąć sok.

W blenderze kielichowym lub za pomocą blendera ręcznego zmiksować bardzo dokładnie arbuza z 1 łyżką cukru i połową soku z cytryny. Do arbuza dodać  około 750 ml zimnej wody gazowanej. Zamieszać łyżką.

Tak samo przygotować lemoniadę z melona.

Przed podaniem do lemoniady wrzucić kilka kostek lodu.



Smacznego !

1 komentarz:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo