Polecam gorąco wizytę w Restauracji BelEtage w IBB Grand Hotel Lublinianka.
Tamtejsze letnie menu przygotowano z prawdziwą pasją i zaangażowaniem. Szef kuchni Artur Góra nie kryje swej miłości do dobrego jedzenia, a jego umiejętności kulinarne i kompozycje smakowe potrafią przyprawić o pozytywny zawrót głowy !
Letnie menu to dobór składników najwyższej jakości i przede wszystkim - świeżość !
Do końca sierpnia możecie spróbować dań z letniej karty z rabatem.
Na hasło BLOG otrzymacie 10% rabatu.
W menu na pewno znajdziecie dania "dla siebie". Różnorodność pozwala na znalezienie tego, co lubimy najbardziej.
Miałam przyjemność smakować letnie menu w doborowym towarzystwie koleżanek z blogosfery.
Takie wspólne wyjścia są o tyle fajne, że każda może zamówić coś innego, a potem ( wiem, mało kulturalne ) próbujemy wymiennie kąsków ze swoich talerzy.
Od razu zaznaczam, dania w restauracji są dość pokaźnych rozmiarów - także bądźcie pewni, że najecie się do syta.
Osobiście zamówiłam:
- ZUPA KURKOWA
- PIEROGI Z KACZKĄ, MINI ZIOŁA, SOS SZAŁWIOWY, BORÓWKI
Polecam szczerze ten punkt na karcie dań.
Doprawiony farsz mięsny z kaczki, aromatyczny sos szałwiowy i kwaśne borówki - całość stanowi perfekcyjne dania.
- GRUSZKA GOTOWANA W WINIE, SMAŻONE LODY W PANIERCE MIGDAŁOWEJ
Z pewnością wystarczy dla 2 osób, ale jeden łasuch też podoła. Ja zjadłam wszystko - sama.
Mięka gruszka gotowana w winie z dodatkiem szafranu i smażone lody oraz aromatyczne śliwki karmelizowane z brandy - no mistrzostwo świata.
A co skubnęłam z talerzy koleżanek ?
- WARZYWA W TEMPURZE Z GRILLOWANYM TOFU
Bardzo fajne, lekkie danie warzywne.
- STEK T-BONE Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI I SOSEM MOJO VERDE
Wiadomo, że "robotę" robią tu dodatki. I tak sos mojo verde - pycha ! A dodatek pieczonych ziemniaczków, pomidorów cherry i marynowanej papryki współgra z mięsem doskonale.
- FILET Z OKONIA MORSKIEGO Z DZIKIM RYŻEM I SZPINAKIEM W MLEKU KOKOSOWYM
Przypominam - do końca sierpnia 10% rabatu na dania z karty, na hasło BLOG.
Zapraszam !
Jeśli jedzenie jest smaczne nawet tak prosta restauracja jak zwykły food truck się obroni i zarobi na siebie.
OdpowiedzUsuńWarto czasem wyjść do restauracji i zjeść coś innego niż w domu :)
OdpowiedzUsuńAby jedzenie było smaczne i zdrowe, zwłaszcza latem produkty muszą być odpowiednio przechowywane. Przy wysokich temperaturach żywność bardzo szybko się psuje.
OdpowiedzUsuń