Dziś Sylwester, czas szalonej zabawy !
Jeśli tak samo jak ja, nie wybieracie się na bal, a zostajecie w domu...lub wpadacie na domówkę do znajomych, musicie zrobić ten dip.
Dip pieprzowy z era feta - prawdziwego sera feta, nie serka sałatkowego typu feta, który to z fetą ma niewiele wspólnego - przygotujecie w kilka chwil.
Do czego, a raczej z czym go podawać ? Dip ten doskonale sprawdza się do wszelakich chipsów i chrupek. Ja wybrałam chrupki kukurydziane o smaku orzechowym Bio Gusto. Delikatny orzechowy smak chrupek i pikantny smak dipu świetnie się uzupełniają.
Dip pieprzowy już jak sama nazwa wskazuje, jest dość pikantny, aczkolwiek nie palący. A swój kolor zawdzięcza dodatkowy ketchupu.
Jeżeli zaciekawił Was produkt, jakim są chrupki Gusto, zachęcam do zapoznania się z ofertą marki. Na pewno znajdziecie tam coś dla siebie.
PRZEPIS
NA DIP PIEPRZOWY
Z SERA FETA
Składniki:
- 300 g prawdziwego sera feta
- 1 łyżka ziaren kolorowego pieprzu
- 80 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki ketchupu
Przygotowanie dipu:
1. W moździerzu dobrze rozetrzeć ziarna kolorowego pieprzu.
2. Ser feta połamać na mniejsze kawałki i umieścić w pojemniku rozdrabniacza lub w pojemniku do blenerowania.
3. Do sera feta dodać śmietankę, ketchup i roztarty pieprz.
4. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dip pieprzowy podawać z ulubionymi chrupkami. Polecam orzechowe !
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz